PACKA SOM ETT PROFFS

PACKA SOM ETT PROFFS

Tips på hur man packar resväskan

Det kan tyckas att det ska vara enkelt att packa sin väska, men ofta kan man behöva tänka till lite extra på hur man ska utnyttja resväskans yta för att få plats med allt och även skapa en bra överblick. 
Packandet är det minst glamorösa med själva semesterresan, men organisation gör skillnaden mellan avkoppling och stress. En nyckel till en bra resa är en välpackad resväska.
Ett flertal av resväskorna i vårt sortiment har smarta packsystem som hjälper dig med detta och du sparar samtidigt tid på att slippa stryka om dina kläder när du kommer fram.
Hur packar man då en resväska utan att behöva stressa? Att packa en resväska optimalt är en konst.

Det är en teknik som mycket sällan förklaras för dig.
Här samlar vi några av våra bästa råd i ett försök att hjälpa dig få plats med mer i din resväska och maximera. 
Punterna vi går igenom resulterar i en mer välorganiserad och lättare resväska som är redo oavsett om det är en affärsresa eller en charterresa tillsammans med familjen. 
Så gör du inte: Du tror kanske att du sparar tid genom att bara kasta ner kläderna i resväskan, men det får du ofta sota för senare under resan.
De flesta genvägarna blir ofta senvägar - och det är det sista du vill ha på semestern. Vi tror att med rätt inställning och några svåra val kan processen bli enklare än någonsin tidigare.

PLANERA OCH HALVERA INNEHÅLLET 

Vårt första packningstips omfattar inte hur man packar resväskan. Börja med att göra en lista över de grundläggande föremålen du behöver innan du börjar packa. Markera sedan av dem från listan medan du packar. Att slumpmässigt kasta saker i din resväska kommer inte vara speciellt effektiv och kommer att få dig att glömma viktiga saker. Majoriteten av resenärerna överskattar vad de behöver ha med sig på resan och underskattar vikten av sitt bagage. Många flygbolag (särskilt lågprisbolagen) tjänar väldligt bra på resenärers övervikt.

Genom att halvera antalet föremål och sikta mot ett "grundläggande behov" - kommer du att minska risken för både huvudvärk och onödiga extrakostnader. Detta inkluderar både kläder och kosmetika. 
När du har gjort din lista kan du lägga allt du behöver på din säng eller på golvet. Detta ger dig en bra överblick och gör det lättare att eliminera saker du inte behöver.

KOMPRIMERA DINA KLÄDER

När du har en mer hanterbar uppsättning kläder och föremål att packa i din resväska, kan du börja utforska mer kreativa sätt för att minska onödigt utrymme.
En favorit bland resenärer under de senaste åren är vakuumpacksäckar som är ett fantastiskt hjälpmedel för att minska mängden utrymme kläder tar upp. Detta är speciellt användbart för större jackor och tröjor som är svåra att få plats med pga utrymmessjäl.

Vakuumpåsar är ett enkelt sätt att bevara och skydda dina kläder från smuts, fukt och insekter. Men framför allt är de fenomenala på att skapa massor med utrymme både i resväskan och i klädskåpen. Perfekta för exempelvis täcken och kuddar till bäddsoffan

eller varför inte till all textil som hör till sommarstugan? Den instängda doften i textilier som brukar infinna sig när man kommer fram till destinationen känner ju de flesta igen. 

 

Använd återförslutningsbara påsar för att organisera små föremål, medan vakuumpåsar är perfekta för de större föremålen.

Separera elektriska föremål, toalettartiklar och resetillbehör i små påsar och placera dem sedan i ditt bagage en bit ifrån de viktigaste kläderna.

Det är speciellt bra om du har en vana av att glömma saker du vill ha med dig. Vill du lägga till ytterligare små föremål 
utan att behöva packa om hela resväskan är det enkelt att göra det i små återförslutningsbara påsar.

Samma teknik går att applicera när man ska packa sin kabinväska

VAR KREATIV

Varje centimeter i resväskan bör användas. Även insidan av skorna. Du kan få in upp till fyra par strumpor per sko.

Du kan också rulla kläderna i resväskan stället för att vika dem. Det låter lite dumt, men genom att rulla kläderna kommer du att kunna spara mycket utrymme. Det ger även ett bättre skydd för omtåliga föremål.

OPTIMERA VIKTEN

Om du vill optimera vikten ytterliggare så har vi ett stort utbud av extremt lätta resväskor. För inte allt så många år sedan vägde de flesta större hårda resväskorna över sex kilo.

Idag finns det ett flertal resväskor som väger mindre än hälften så mycket och klarar den tuffa hanteringen minst lika bra. Se vårt utbud av lättviktsväskor här!

Ett annat tips är att bära kläderna som tenderar att ta upp mycket utrymme när du reser. En perfekt reseoutfit skulle vara: ett par jeans, sneakers, en tröja och någon typ av jacka. Dessa objekt är alla lätta att kombinera och de tar inte ut något utrymme eftersom du redan bär dem.

 

 
Har du några funderingar så nås vi på mail info@vajper.com
 
Det går även bra att ringa oss på telefon: 0739 573957
 
 
Trevlig resa önskar vi som jobbar på Vajper.com

© 2024 Copyright Vajper förbehåller sig alla rättigheter.