Tips vid köp av resväska

Är du redo att uppgradera din resväska? När du köper en ny resväska är det viktigt att välja en som passar dina behov och resvanor. Här är några saker att tänka på när du väljer den perfekta väskan för dig:

 • Storlek: Tänk på hur mycket du behöver packa och välj en storlek som passar din packlista.
 • Funktionalitet: Leta efter en väska med praktiska funktioner såsom hjul, handtag och fack för organisation.
 • Material: Välj ett tåligt och lätt material som kan hålla din packning säker och skyddad under din resa.
 • Stil: Välj en väska med en stil som passar din personlighet och du kommer att se fram emot att använda den på dina resor.

När du har hittat en väska som uppfyller dessa kriterier, kan du vara säker på att du har gjort en bra investering i en resväska som kommer att tjäna dig väl under många års resor.

Ska man välja en resväska med 2 eller 4 hjul?

Det är en fråga som många ställer sig när de ska köpa en ny resväska. Resväskor med 2 och 4-hjul har sina fördelar och nackdelar.

Resväskor med 2 hjul är ofta lite lättare och mer kompakta än motsvarande resväskor med 4-hjul. En resväska med 2 hjul är lättare att transportera på ojämna underlag. Resväskor med 4 hjul upplevs som mer stabila och lättare att transportera på jämna underlag och är oftast att föredra på större resväskor. Detta pga av de då upplevs som betydligt smidigare att transportera speciellt i trängre utrymmen.

Valet faller till slut på personliga preferenser och vad som passar just dina resebehov bäst. Om du reser ofta med tung packning och önskar en resväska som är lätt att transportera, så är en resväska med 4 hjul ett bra val. Men om du reser med lätt packning och föredrar en mer kompakt resväska, så kan en resväska med 2 hjul vara ett bra alternativ. Idag säljs majoriteten av alla resväskor med 4 hjul.

Hård eller mjuk resväska?
 • Bättre skydd: En hård resväska är vanligtvis mer stöttålig och ger bättre skydd för dina ägodelar jämfört med en mjuk resväska.
 • Mer stabilt: Eftersom en hård resväska har en hård yta kan den stå upprätt på egen hand, vilket gör det enklare att packa och hitta saker.
 • Mer säker: Hårda resväskor har vanligtvis lås eller spännen som gör det svårare för oönskade personer att öppna och ta saker från väskan.
Nackdelar med en hård resväska:
 • Tyngre: Hårda resväskor är vanligtvis tyngre än mjuka resväskor, vilket gör dem svårare att bära och manövrera.
 • Mindre rymliga: Eftersom en hård resväska har en fast form, är det svårt att pressa in saker om väskan är fullpackad.
 • Mer känslig: En hård resväska är mer sårbar för stötar och skador, särskilt i de mjuka kantarna.
Fördelar med en mjuk resväska:
 • Sämre skydd: En mjuk resväska ger sämre skydd för dina ägodelar jämfört med en hård resväska.
 • Mer känslig för skador: Mjuka resväskor är mer sårbara för skador och slitage.
 • Mindre stabilt: Mjuka resväskor kan inte stå upprätt på egen hand, vilket gör det svårare att packa och hitta saker.
Vis Mer
Vis Mindre
Reisekofferter

Er det tid for en ferie med familien eller en romantisk weekend? Eller skal du på jobbtur med overnatting? Uansett hvor du skal, er det viktig at du har en reisekoffert som passer dine behov. Her på Väskan.com finner du reisekofferter for alle formål fra noen av verdens ledende produsenter som Samsonite og Epic.

Vi har 80 års erfaring med å selge kofferter, og du som handler koffert online har samme trygghet som når du kjøper i butikk. En god reisekoffert er en investering som skal vare lenge, og hvis du av en eller annen grunn ikke skulle være fornøyd med kofferten når den leveres, koster det ingenting å returnere den.

Reisekofferter i ulike størrelser

Våre reisekofferter finnes i alle størrelser. Fra mindre håndbagasje som enkelt kan plasseres på hyllen ombord på flyet til større kofferter som du sjekker inn. Vi har både myke og harde alternativer, samt en rekke forskjellige design for et ekstra personlig preg. Som reisende vil man at kofferten skal være lett å håndtere, men også lett å finne blant hundrevis av andre kofferter på bagasjebåndet.

Hard eller myk reisekoffert?

Fordelen med myke reisekofferter er at de ofte er utstyrt med utvendige lommer som fungerer som ekstra lagringsplass for dokumenter du trenger å få tak i raskt under reisen. De er også ofte mer fleksible når det kommer til størrelse, noe som gjør det enklere å organisere pakkingen. Harde kofferter har fordelen av at de tåler mer. Hvis du har skjøre gjenstander som elektronikk eller lignende, kan det være verdt å velge en hard koffert for ekstra sikkerhet og beskyttelse mot støt og voldelig håndtering.

© 2024 Copyright Vajper forbeholder seg alle rettigheter.