Inställning Tsa lås

Hur ställer jag in mitt kombinationslås?

Här nedan hittar du olika instruktionsunderlag för hur olika lås från Epic ställs in.

TSA-lås

Våra väskor är utrustade med ett Travel Sentry™-kombinationslås som gör det möjligt för flygplatskontroller att låsa upp, inspektera och låsa väskor igen utan att skada väskan eller låset.

Nycklarna till låsen är det endast tullen som har tillgång till och därför är det viktigt att du skriver ner din kod för att slippa bryta upp låset och ersätta det. Notera att garantin inte gäller vid uppbrutna lås.

Har du glömt din kod?

Vi kan tyvärr inte erbjuda några nycklar till låset då dessa endast är avsedda för flygplatskontroller. 

Vill du försöka låsa upp väskan själv behöver du prova alla möjliga nummerkombinationer, från 0-0-0, 0-0-1, 0-0-2 osv upp till 9-9-9. Så fort rätt sekvens hittats kan du öppna väskan och ställa in en ny kod. Det tar ca 45 minuter att gå igenom alla nummerkombinationer. Oftast hittar man rätt kombination innan dess.

Har du brottom och behöver komma in i väskan snabbt kan du bryta upp den genom att klippa löparna. Notera att uppbrutna lås inte täcks av garantin. Du kan dock köpa ett nytt lås samt löpare ifall olyckan skulle vara framme. För att byta ut ett lås krävs oftast endast en skruvmejsel.

Tänk på att alltid skriva ner och spara din kod för att undvika dessa olyckor i framtiden.

Lycka till!

 

Ställ in din kod

Alla väskor från EPIC är utrustade med ett TSA-Lås och instruktioner medföljer alltid i väskan vid köp. Koden är alltid satt till 0-0-0 vid köptillfället. Hittar du inte instruktionerna till din väska har vi listat upp dem här för dig. Låsen kan skilja sig åt kollektionerna i mellan. För att hitta rätt instruktion till din väska har vi listat dem väska för väska nedan. 

BRA ATT VETA
 
 
TSA-Lås

Känner du till att tullverket kan bryta upp din gamla resväska utan att ersätta dig för detta?? Regleverket tillåter tullen att öppna din resväska med våld om så krävs. Det finns som tur är säkerhetsåtgärder för  att undvika detta. 


Mått på resväskor

Måtten på resväskorna är oftast beräknat inkluderat hjul, bärhandtag och andra utstickande detaljer. Alltså kan det inre måttet variera från det som står i måttbeskrivningen på resväskan. Om du är osäker på måttet på väskan du är intresserad av, så är du välkomen att kontakta oss via vår kundtjänst så hjälper vi dig att välja rätt väska. 

E-post: info@vajper.com

Dags att byta ut din  resväska?

Har du en gammal resväska där hemma som hängt med i många år? Då är det hög tid att byta ut den till nästa resa!

Senaste åren har utvecklingen gått väldigt fort och dagens resväskor är betydligt smidigare på flera sätt. Nedan följer en beskrivning av den nyare resväskans fördelar samt vad du behöver veta när du ska välja resväska.

Vad ska jag göra om jag blir sjuk eller råkar ut för en olycka?

Spara eventuella kvitton för läkarvård för att kunna få ersättning av försäkringsbolaget. Försäkringsbolagens larmcentraler kan också hjälpa till med kontakter och arrangera sjuktransporter. Ambassaden eller konsulatet kan hjälpa till med kontakt med anhöriga, sjukhus och myndigheter.


Hur ska väskan packas?

Det kan tyckas att det ska vara enkelt att packa sin väska, men ofta kan man behöva tänka till lite extra på hur man ska utnyttja resväskans yta för att få plats med allt och även skapa en bra överblick. 

Ett flertal av sortimentets packsystem hjälper dig med detta och du sparar samtidigt tid på att slippa stryka om dina kläder när du kommer fram.

© 2024 Tekijänoikeus Vajper pidättää kaikki oikeudet.